Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 февруари (сряда) и

...
Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 февруари (сряда) и
Коментари Харесай

Вижте кога започва изплащането на пенсиите за февруари

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще стартира на 7 февруари (сряда) и ще приключи на 20 февруари (вторник), оповестиха от Националния застрахователен институт (НОИ).
Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 февруари.
Още на 1 февруари на всички правоимащи ще бъдат изплатени паричните компенсации за бременност и раждане, за развъждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец януари.
Датата за погашение на компенсациите за безработица през този месец е 15 февруари (четвъртък).  
Информацията за всички типове заплащания, извършвани от Националния застрахователен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е налична през интернет страницата на института, графа „ Календар на заплащанията “, напомнят от институцията. 
На 19 януари от  Национален осигурителен институт оповестиха, че пенсиите остават максимален дял в структурата на общите разноски и през 2023 година и са в размер на 19 123,2 млн. лева Разходите за пенсии са с 3 488,5 млн. лева или с 22,3 % повече по отношение на същия интервал на 2022 година Средният месечен брой на пенсионерите за 2023 година е с 5352 лица по-малко спрямо 2022 година Средният месечен размер на пенсията на един пенсионер за 2023 година е 784,48 лева Номиналното повишаване на междинния размер по отношение на 2022 година е с 16,3%. 
Средната пенсия на един пенсионер за застрахователен стаж и възраст за 2023 година е 861,23 лева Номиналното повишаване на междинния размер по отношение на 2022 година е със 17,8 %, осведомиха още от Национален осигурителен институт. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР